Φέτος το καλοκαίρι ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για δύο (2) τυχερά παιδιά, ωφελουμένων του προγράμματος HELIOS που έλαβαν υποτροφία από την Χ.Α.Ν.Θ..  Η Tetiana K., μια από τις μαμάδες, μοιράστηκε τη χαρά του γιου της, Ιβάν, και μας έκανε να χαμογελάσουμε με τον ενθουσιασμό της!

«Ο Ιβάν έζησε μία συναρπαστική περιπέτεια στην κατασκήνωση. Με την αθλητική του φύση και τον επικοινωνιακό χαρακτήρα του, απολάμβανε πλήρως τις δραστηριότητες όπως η πεζοπορία με διανυκτέρευση και το κανό.  Αλλά δεν σταμάτησε εκεί – αφιέρωσε χρόνο στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, προκειμένου να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες αναμνήσεις με τους νέους του φίλους.

Ωστόσο, οι αγαπημένες του στιγμές φαίνεται ότι ήταν οι βραδινές δραστηριότητες, καθώς συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις – και όχι μία, αλλά τέσσερις φορές! Γέλασε, τραγούδησε και χόρεψε με την ψυχή του, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές. »

Η Tetiana αναφέρει ότι η μεγάλη διαφορά ήταν ότι τα παιδιά δεν είχαν πρόσβαση στα κινητά τους, γεγονός που τα έκανε να θυμηθούν την αληθινή παιδική χαρά τους. Παίξανε μεταξύ τους, επικοινώνησαν και δημιούργησαν ανεκτίμητες φιλίες. Ο Ιβάν ακόμα κρατάει επαφή με τους φίλους που γνώρισε εκεί, και η μαμά του είναι βέβαιη ότι θα ήθελε να επιστρέψει του χρόνου για μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία.

Η ΧΑΝΘ, ως εταίρος του προγράμματος HELIOS, συνεχίζει να δίνει στα παιδιά ευκαιρίες να ανακαλύπτουν, να μαθαίνουν και να δημιουργούν ανεκτίμητες αναμνήσεις. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της υπέροχης περιπέτειας!

Από το 2019, η Χ.Α.Ν.Θ. σε κοινοπραξία με την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ, και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ αποτελεί εταίρο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην υλοποίηση του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, το οποίο από το 2022 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.